Over Alles is verbinding

  • Saskia de Mik
“Moeder, Ondernemer, Yogadocente, Draagconsulente en op zoek naar verbinding”

Saskia de Mik (geboren 28 maart 1983 te Utrecht) groeide op in Noord-Holland. Sinds 2001 woont zij in Leiden en omgeving. Eerder woonde zij anderhalf jaar in Zwitserland. Saskia is getrouwd en heeft een inspirerende reizen gemaakt. Onder andere naar Tibet, Nepal en China. In 2018 heeft zij een aantal maanden gereisd met haar gezin naar het Caraibisch gebied en Ecuador. Haar huis en bedrijf staat nu in Voorschoten.

Carrièreswitch

Saskia is opgeleid tot wetenschapper; heeft haar master Bio-Farmaceutische Wetenschappen behaald en werkte voorheen aan de Universiteit Leiden en het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Voordat zij startte met Alles is verbinding, deed zij als farmaceutisch onderzoeker onderzoek naar veilig medicijn gebruik voor kinderen. Inmiddels werkt Saskia op een middelbare school als eerstegraadsdocent Scheikunde.

Yoga “Yoga Academie NederlandSchermafdruk 21-02-15 21:32Schermafdruk 21-02-15 21:30

Sinds haar 16e beoefent zij, net als haar moeder, die ook yogadocente is, hatha yoga bij verschillende scholen in Alkmaar, Leiden en Den Haag.

In 2010 start zij haar 4 jarige vakopleiding tot yogadocent aan de Yoga Academie Nederland, erkend door de Vereniging van Yogadocenten Nederland. Deze opleiding heeft zij voltooid in 2014. Sindsdien is Alles is Verbinding ook aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland. Bij Helen Purperhart, van de Jip & Jan Academie, volgde zij een verdieping tot gecertificeerd baby- en kinderyoga docente. Deze opleiding werd vervolgd door de opleiding Mama-baby yoga bij Birthlight.Jip&Jan_zwart

Zwangerschapsyoga “Birthlight

In 2013 heeft ze de cursus ‘perinatal yoga” via Birthlight in Edinburgh gevolgd. Voor certificering worden op dit moment verschillende stages gevolgd. Klik op het logo (met rode poppetje) hiernaast om meer te lezen over de filosofie achter Birthlight. Deze opleiding is een continue scholing en nascholing, waarbij je een officiële yogaopleiding gevolgd moet hebben om toegelaten te worden tot de opleiding. Daarna moeten stages, opdrachten, lesplannen en evaluaties worden overlegd om toegelaten te worden tot de vervolgopleidingen waarna pas het diploma behaald kan worden.Schermafdruk 21-02-15 21:31

Dragen “Instituut voor HechtingSchermafdruk 21-02-15 21:33

Schermafdruk 21-02-15 21:34In 2012 is Saskia bevallen van een gezonde zoon en is via via in contact gekomen met het babydragen in doeken en dragers als ook het natuurlijk opvoeden.

Ze heeft de opleiding gevolgd tot draagconsulent aan het Instituut voor Hechting, erkend door de Vereniging van draagdoek consulenten en volgt nog altijd de verplichte bijscholingen. Saskia werkt nog als consulent op aanvraag, maar niet meer actief. Het draagcentrum Het Knooppunt, https://www.knooppuntdragen.nl/,  in Voorschoten is overgenomen door een nieuwe eigenaar.

Doula

Bij JJ Doula volgde zij de opleiding tot Doula om zich meer te kunnen richten op de begeleiding van zwangeren. Zowel met yoga tijdens de zwangerschap, maar ook tijdens de bevalling. Het natuurlijk bevallen is een aspect dat Saskia aanreikt aan haar clienten.

Schermafdruk 21-02-15 21:35Samenwerken met specialisten en ondersteunen van zwangeren

Ook was ik mede-oprichter van de draagconsultenten LEO (Leiden en omstreken) en zette ik mij in om het ergonomisch dragen meer bekendheid te geven. Inmiddels is dit initiatief doorgegeven aan de volgende groep enthousiaste draagconsulenten.

In de periode 2013-2023 was Saskia oprichter en eigenaar van Het Knooppunt, een plek waar dingen samenkomen. Een yogastudio, activiteitencentrum en winkel voor draagsystemen om je kindje mee te dragen. In 2023 heeft zij haar aandacht verlegd en de studio doorgegeven aan de nieuwe eigenaar.


Alles is verbinding is ook verbonden met Living and Life; begeleiding bij levens gebeurtenissen zoals rouw, verlies, ziekte, ouderschap, werkverlies en vertrouwenspersoon. Verbinden in overgangen staat voor persoonlijke begeleiding op maat, in vertrouwen en met betekenis.