Over dragen

Ergonomisch dragen is heel belangrijk voor je kind en jezelf._MG_0249

Je (pasgeboren) kindje wordt geboren met een andere vorm van ruggengraat als volwassenen hebben. De ruggengraat is licht gebold (in plaats van een s-vorm), en het is belangrijk deze houding te respecteren voor de ontwikkeling van je kindje. De vorm van de ruggengraat groeit mee met je kindje; zodra het kind kan zitten en vervolgens kan lopen verandert de ruggengraat.  Daarnaast moeten de heupgewrichten zich nog verder ontwikkelen.

De beste houding voor je (pasgeboren) kindje is daarom rechtop in de kikkerhouding: knietjes hoger dan de billen en een bol ruggetje. Draag het kindje altijd met het gezicht naar je toe, anders kan het ruggetje nooit bol zijn!

Dit wordt het best bereikt in een ergonomische drager of draagdoek. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en de keuze wordt gemaakt op leeftijd van je kindje en persoonlijke voorkeur. Lees hier verder voor alle verschillende mogelijkheden. De aanschaf van een doek of drager is best een investering. Om goed uit te proberen wat voor jou werkt is een consult ideaal. De producten zijn te koop bij Het Knooppunt in Voorschoten. Ook lenen we dragers en doeken uit. Kom gerust een kijkje nemen!

Ook is dragen een manier om de hechting met je kind te ondersteunen.