Mama & baby yoga

Alles in de wereld is verbonden.

Verbinding met jezelf en met elkaar maakt het leven de moeite waard. 

Deze les is tijdelijk onderbroken. Mail vooral bij interesse, dan houd ik je op de hoogte als de les hervat wordt.

mama-baby yoga

Je zwangerschap, bevalling en kraamweek zijn achter de rug en de rol van moeder begint steeds meer vorm te krijgen. Je wilt je weer fit en energiek voelen.

Maar hoe.. Wat kan ik wel en ook nog niet? En wanneer dan? Oppas regelen, het voeden van je baby, je baby heeft je nodig. Daarom kun je je baby meenemen naar de les, en genieten jullie samen van een uurtje bewegen.

Postnatale yoga met baby

Jij:
Postnatale yoga helpt je weer kracht en conditie op te bouwen, zonder dat je daarvoor afstand hoeft te nemen van je baby. Het helpt je focussen, ontspannen en je comfortabel voelen in de rol van het moederschap.
Door middel van speciale sets van oefeningen werken we aan het versterken van je core, en het herstellen van de dieper gelegen spieren rondom het bekken en de lage rug. Daarnaast gebruiken we de ademhaling voor het ontspannen van het lichaam en om diep en verkwikkend te kunnen slapen.

Je baby:
Yoga met je baby betekent samen bewegen, spelen, rekken en ontspannen. Baby yoga helpt je baby om zich op een gezonde manier te ontwikkelen. De oefeningen bestaan uit massage, aangepaste yoga houdingen, liedjes en manieren om je baby vast te houden.

We starten de les altijd met de heupreeks: een door Birthlight ontwikkelde serie oefeningen die je baby helpen het buikje weer te ontspannen en zo krampjes te verminderen. Vervolgens bieden we de baby’s bewegingen aan die de mobiliteit vergroten: de overgang van liggen naar rollen/zitten/kruipen/staan wordt vergemakkelijkt. De les eindigt met ontspanningsoefeningen die je baby helpen meer en gemakkelijker te slapen.

De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 6 mama’s en baby’s.
Saskia heeft haar opleiding postnatale en mama-baby yoga gevolgd bij Birthlight en Jip&Jan academie.

Wanneer?

Vanaf 4 weken tot ongeveer 6 maanden. 
De les is op Vrijdag 9:15 – 10:30

Tarieven

  • € 12,50 per les.

Praktisch

Waar? Het Knooppunt – Christiaan Huygensstraat 10-c
Wat trek ik aan? Soepele kleding voor jezelf als voor je kindje
Wat neem ik mee? Voeding voor je baby ( dus je borsten of een fles), schone luier, dekentje voor je kindje op op te liggen en een verschoningsmatje.

Kijk in het lesrooster voor de lesdagen.

Schermafdruk 18-02-15 22:28

Over de docente

Saskia de Mik is gediplomeerd yogadocente vanuit de 4 jarige opleiding van de Yoga Academie Nederland en daarnaast gediplomeerd zwangerschapsyogadocente, postnatale yoga docente en baby yoga docente met haar opleiding bij Birthlight. Bij Jip&Jan academie heeft Saskia de opleiding tot kinderyoga docente gevolgd. Saskia heeft een registratie bij de Vereniging Yogadocenten Nederland en voldoet daarmee steeds aan de bijscholingseisen. Daarom worden de zwangerschaps gerelateerde lessen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
Lees meer op de website van Alles is Verbinding over zowel Yoga, Saskia en de lessen.

Direct naar: