Postnatale yoga


Alles in de wereld is verbonden. Verbinding met jezelf en met elkaar maakt het leven de moeite waard. 

Deze les is tijdelijk onderbroken. Mail vooral bij interesse, dan houd ik je op de hoogte als de les hervat wordt.

Postnatale yoga helpt je weer kracht en conditie op te bouwen. Het helpt je te focussen en je prettig te voelen in je lijf.

mama-baby yoga

Je zwangerschap, bevalling en kraamweek zijn achter de rug en de rol van moeder begint steeds meer vorm te krijgen. Je wilt je weer fit en energiek voelen.

Of je nu net bevallen bent, of dat je bevalling alweer een half jaar geleden was, het (opnieuw) gaan gebruiken van de juiste spieren en op zoek gaan naar de juiste tonus in het lichaam is van belang. Na de geboorte van je kind is er veel veranderd in je lichaam. In de postnatale yoga geven we deze veranderingen aandacht.

Door middel van speciale sets van oefeningen werken we aan het versterken van je core, en het herstellen van de dieper gelegen spieren rondom het bekken en de lage rug. We maken lengte in de been- en bilspieren en verstevigen de buik en bekkenbodem. Dit doen we met aandacht en rust, waardoor iedereen, op welk niveau ook haar uitdaging vindt. De oefeningen zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen na een bevalling.

Alles is verbinding yoga in Voorschoten, Leiden, Leiderdorp

Opbouw van de les

De lessen beginnen altijd met een stukje bewustwording van het lichaam. Dan gaan we rekken en ruimte maken in de delen waar na een bevalling vaak spanning opbouwen: benen en bekkengebied.

Ook ontstaat vaak spanning in de nek en schouders vanwege het tillen van de baby en het vele voeden. Daarom krijgen juist ook deze spieren aandacht om weer te kunnen ontspanning.

Dan is het tijd voor een stukje krachtopbouw van buik en bekkengebied: de basis van het lichaam. Hierdoor zul je ervaren je sterker te voelen, meer in balans te zijn, en rug en nekklachten zullen afnemen.

Yoga is adem. De adem neemt daarom ook bij de postnatale yoga een belangrijke plek in. In alle oefeningen is de adem verweven, om diepte en intensiteit te brengen in de bewegingen.

Daarnaast gebruiken we de ademhaling om aan het einde van de les een diepe ontspanning van het lichaam en geest te bereiken. Deze ademhaling kun je ook heel goed gebruiken tijdens de nachtelijke voedingen en om weer gemakkelijk in slaap te vallen.


Saskia heeft haar opleiding postnatale yoga gevolgd bij Birthlight.

Wanneer?

Vanaf 4 a 6 weken na je bevalling. Twijfel je? Bel of mail me dan.
De les is op Maandag van 19:30 – 20:45

Tarieven

  • € 12,50 per les.

Praktisch

Waar? Het Knooppunt – Christiaan Huygensstraat 10-c
Wat trek ik aan? Soepele kleding.

Wil je liever een les met je baby volgen? Of past het moment je niet? Kijk lesrooster voor de lesdagen van de andere lessen.

Schermafdruk 18-02-15 22:28

Over de docente

Saskia de Mik is gediplomeerd yogadocente vanuit de 4 jarige opleiding van de Yoga Academie Nederland en daarnaast gediplomeerd zwangerschapsyogadocente, postnatale yoga docente en baby yoga docente met haar opleiding bij Birthlight. Bij Jip&Jan academie heeft Saskia de opleiding tot kinderyoga docente gevolgd. Saskia heeft een registratie bij de Vereniging Yogadocenten Nederland en voldoet daarmee steeds aan de bijscholingseisen. Daarom worden de zwangerschaps gerelateerde lessen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
Lees meer op de website van Alles is Verbinding over zowel Yoga, Saskia en de lessen.

Direct naar: